Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MT a semnat un contract de 38,7 mil. euro pentru infrastructura afectata de inundatii in Vrancea

MT a semnat un contract de 38,7 mil. euro pentru infrastructura afectata de inundatii in Vrancea

Ministerul Transporturilor (MT) a semnat contract de 38,7 mil. euro (fara TVA) pentru reconstructia infrastructurii dupa inundatiile din iulie si august 2005 din Vrancea, lucrari care vor fi efectuate de consortiul Vega a93 si Arcada Company Galati, a anuntat ministerul. Contractul, cu o valoare totala de 38.733.981,44 euro, (fara TVA), este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA cu suma de 32.923.884,22 euro si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.


Principalul obiectiv al contractului de lucrari este redarea circulatiei, in conformitate cu conditiile standard actuale, a drumurilor nationale DN 2L (intre localitatile Racoasa si Lepsa) si DN 2M (de-a lungul raului Milcov, intre Focsani si Nereju) prin reabilitarea unor importante sectoare de drum si consolidarea, modernizarea sau reconstruirea a 22 poduri si 10 podete distruse de inundatii.


Astfel, constructorul va efectua pe cele doua drumuri lucrari care includ reconstructia rambleurilor si a canalelor de scurgere, reconstructia semnalizarii, reconstructia structurilor podurilor, podetelor si a sistemelor de evacuare a apelor.


Contractul de lucrari a fost atribuit prin licitatie deschisa consortiului format din Vega a93 si Arcada Company Galati. Beneficiarul final este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, iar durata acestui contract este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1438 ori