Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metrorex incepe excavatia pentru metrou pe sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu in 25 septembrie

Metrorex incepe excavatia pentru metrou pe sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu in 25 septembrie


Excavatia pentru realizarea tunelelor aferente Magistralei 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu, va incepe in data de 25 septembrie, informeaza Metrorex.

Intr-un comunicat de presa, compania face referire la data de incepere a excavatiei, anuntata initial pentru mijlocul lunii septembrie,si afirma ca nu exista intarzieri, deoarece miscarea utilajului de excavat tunele (TBM), chiar daca nu a fost introdus in "terenul viu" a demarat inca de la inceputul lunii septembrie.

"Activitatea 'executie tunel' implica foarte multe activitati adiacente care concura la realizarea constructiei finale: tunelul de metrou. Aceste activitati au fost demarate cu mult timp in urma", se afirma in comunicat.

Potrivit Metrorex, una dintre lucrarile ce face parte din ansamblul executiei tunelului este constructia dispozitivelor de impingere si baza pentru montarea primelor inele.

"Putem spune ca TBM-ul nr. 1 si-a inceput deja activitatea prin riparea sa in pozitia 'incastrat' in peretele de structura aproximativ 50 de centimetri si activarea tuturor dispozitivelor pentru forare si montare elemente prefabricate. Intrarea efectiva in teren va avea loc incepand cu data de 25 septembrie 2013. Consideram ca nu exista intarzieri, deoarece miscarea TBM-ului, chiar daca nu a fost introdus in 'terenul viu', a demarat inca de la inceputul lunii septembrie", precizeaza Metrorex.

La 20 august, Metrorex anunta ca termenul estimat pentru darea in folosinta a tronsonului de metrou Raul Doamnei - Eroilor 2 este inceputul anului 2016, iar la inceputul lunii septembrie 2013 era preconizata pornirea celor doua utilaje de executat tunele.

Totodata, compania estima ca, la inceputul anului viitor, va finaliza structura statiilor si tunelelor pe tronsonul mentionat.

"In perioada imediat urmatoare (inceputul lunii septembrie), se preconizeaza pornirea celor doua utilaje de executat tunele si se estimeaza ca la inceputul anului 2015 structura statiilor si tunelelor va fi gata. Urmeaza lucrarile de montare a caii de rulare, cele de automatizari si finisajele. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei - Eroilor 2 este inceputul anului 2016", se preciza in comunicatul din 20 august.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1079 ori