Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MEC spune ca ANRE a transmis cu intarziere cotele de piata ale furnizorilor de electricitate

MEC spune ca ANRE a transmis cu intarziere cotele de piata ale furnizorilor de electricitate

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a raspuns cu intarziere solicitarii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) referitoare la cotele de piata ale furnizorilor de electricitate, precum nici preturile reglementate la producatorii de enegie electrica.

"Am cerut in repetate randuri ANRE sa ofere informatii privind preturile reglementate la producatori si la cotele de piata ale furnizorilor de electricitate, dar nu am primit niciun raspuns", a declarat vineri directorul directiei de politici energetice din cadrul MEC, Alexandru Sandulescu, la un seminar pe teme legate de energie.

La intalnirea ministrului Economiei Varujan Vosganian, cu furnizorii de energie electrica, saptamana trecuta, unii dintre furnizori cunosteau preturile reglementate de catre ANRE pentru producatori, iar altii nu.

"Rezulta de aici ca aceste preturi reglementate se cunosteau discretionar", a spus Sandulescu.

El a mentionat ca Autoritatea a transmis cu mare intarziere informatiile cerute.

"MEC a cerut cotele de piata ale furnizorilor la ANRE, sub semnatura mea, dar ANRE a considerat ca semnatura nu e suficient de puternica. Dupa aceea MEC a trimis o solicitare la ANRE, semnata de ministrul Vosganian. Apoi am cerut aceste informatii la operatorul pietei (OPCOM - n.r.), care ni le-a furnizat".

In aceeasi zi in care MEC a primit datele de la operatorul pietei, MEC a primit si datele de la ANRE.

"Datele nu coincideau, erau mici diferente", a spus Sandulescu.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 776 ori