Investitii de 100 de milioane de euro la Aeroportul International Cluj-Napoca

Miercuri, 04 Aprilie 2007, ora 08:21
939 citiri

Autoritatile judetene clujene sustin ca Aeroportul International Cluj-Napoca va ajunge, pana in anul 2015, primul aeroport al Romaniei, aici urmand sa fie investiti peste 100 de milioane de euro in lucrari de modernizare.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, in urmatorii sapte - noua ani, peste un milion de pasageri vor utiliza aeroportul clujean.

"Eu cred ca Aeroportul Cluj-Napoca va fi pe locul intai daca adunam numarul de pasageri si rulajul de marfa, dar ca si calitatea serviciilor, terminale si pista, vom bate Budapesta si Bucurestiul", a spus Nicoara.

Potrivit acestuia, pentru realizarea acestor planuri este necesara o pista cu o lungime de 3.500 de metri pentru avioane de mari dimensiuni, atat de marfa cat si de pasageri. "In urma investitiilor in parcurile industriale, a firmelor Emerson si Nokia, vom avea o dezvoltare spectaculoasa a regimului Cargo", a spus Nicoara.

El a afirmat ca investitiile preconizate se ridica la 100 de milioane de euro, din care 65 de milioane o reprezinta investitia in noua pista, urmand apoi doua terminale noi de pasageri pentru plecari si sosiri si un terminal Cargo.

"O parte din bani vor proveni din fondurile Consiliului Judetean, din veniturile proprii ale aeroportului, dar ne bazam si pe fonduri europene si pe bani de la Guvern", a adaugat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In anul 2006, la Aeroportul Cluj-Napoca traficul a fost de aproape 250.000 de pasageri, in crestere cu 21% fata de 2005.

Aeroportul International Cluj-Napoca a aniversat, marti, 75 de ani de la infiintare.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)