Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Greenpeace considera necesara reducerea gazelor cu efect de sera cu 30%, pana in 2020

Greenpeace considera necesara reducerea gazelor cu efect de sera cu 30%, pana in 2020

Organizatia Greenpeace considera necesara reducerea gazelor cu efect de sera cu 30 la suta in perioada 1990- 2020.

Potrivit Greenpeace, Uniunea Europeana si-a propus sa reduca propriile emisii cu 30 la suta pana in 2020, daca si alte tari dezvoltate vor adopta tinte similare si daca tarile in curs de dezvoltare vor contribui adecvat. Valoarea recomandata de Consiliul European in martie 2005 se incadra intre 15-30 la suta.

Conform Greenpeace, in prezent, doar Suedia si Danemarca sustin aceasta tinta, majoritatea tarilor urmarind recomandarile Comisiei de reducere unilaterala cu 20 la suta. Polonia, Ungaria si Finlanda s-au opus total oricaror angajamente unilaterale.

Ministrii Mediului din Uniunea Europeana (inclusiv Romania) vor adopta miercuri documentul de pozitie privind modelul si tintele regimului international climatic dupa anul 2012, precum si incheierea primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Consiliul va discuta, de asemenea, un posibil acord unilateral al statelor membre care ar reprezenta un angajament obligatoriu al UE in privinta emisiilor de gaze, acord independent fata de discutiile pe teme de schimbari climatice ale Natiunilor Unite.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 786 ori