Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GE Energy anunta doua proiecte pentru modernizarea infrastructurii energetice din Romania

GE Energy anunta doua proiecte pentru modernizarea infrastructurii energetice din Romania

GE Energy a anuntat implementarea a doua proiecte de mare amploare in Romania, menite sa accelereze procesul de modernizare a infrastructurii energetice a tarii, informeaza un comunicat al companiei.

In cadrul primului proiect, GE Energy livreaza 139 de turbine eoliene, model 2,5xl, dezvoltatorului CEZ Romania pentru proiectul de 347,5 megawati din localitatea Fantanele, judetul Tulcea, una dintre zonele cu cel mai mare potential de energie eoliana din Romania.

Proiectul consta in realizarea uneia dintre cele mai mari ferme eoliene din Europa, reprezentand cea mai mare instalatie de turbine eoliene ale GE Energy in Europa. Fantanele va fi un proiect cu o finalizare rapida, turbinele eoliene de la GE urmand sa fie instalate si puse in functiune intre lunile aprilie si decembrie 2009.

Pentru cel de-al doilea proiect, GE Energy va livra patru dintre cele mai puternice motoare Jenbacher "tip 6" cu gaz ale GE producatorului de energie Vest Energo, care va construi o instalatie de cogenerare de 14 MW in Bucuresti, contribuind la modernizarea regiilor de termoficare locale.

Potrivit GE Energy, cogenerarea este mai eficienta si presupune un consum mai redus de combustibil fosil decat echipamentele care genereaza separat energie termica si electrica. Uniunea Europeana a indemnat statele membre sa extinda utilizarea cogenerarii pentru a putea indeplini obiectivele in domeniul eficientei.

Conform Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana, la inceputul anului 2008 Romania avea o capacitate instalata de energie eoliana de opt megawati. Guvernul a stabilit ca obiectiv adaugarea unei capacitati de 200 megawati pana la sfarsitul anului 2010.

Proiectul Fantanele va permite depasirea acestui obiectiv la nivel national.

La randul sau, proiectul Vest-Energo va sustine Planul national de actiune pentru eficienta energetica al Romaniei in vederea unei modernizari agresive a retelelor de termoficare municipale si industriale ale tarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1422 ori