Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile europene pentru reabilitarea termica vor depasi 160 milioane euro

Fondurile europene pentru reabilitarea termica vor depasi 160 milioane euro

Autoritatile locale vor putea accesa fonduri europene de peste 160 milioane euro, pentru reabilitarea termica a cladirilor, in urmatorii sase ani, a declarat, intr-un interviu acordat NewsIn, ministrul delegat pentru lucrarile publice, Lazslo Borbely.

Proiectele de reabilitare termica vor fi integrate in programele de regenerare urbana care vor fi elaborate de autoritatile locale. "Putem miza pe circa 160 milioane euro, in sase ani. Autoritatile locale sunt cele care trebuie sa ceara prin programele de regenerare urbana care au componenta de reabilitatare termica. Ministerul se ocupa cu instruirea reprezentantilor autoritatilor locale. Noi le putem spunem ce tip de proiecte sa faca, dar ei trebuie sa acceseze fondurile", a precizat ministrul delegat.

Borbely a anuntat pe 1 martie ca fondurile programului de reabilitare termica a cladirilor vor fi suplimentate la urmatoarea rectificare bugetara. Potrivit ministrului delegat pentru lucrari publice, pentru reabilitarea termica, in acest an au fost alocate deja 8,5 milioane lei, in program fiind incluse 1.900 de cladiri din care 617 au fost auditate.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) are in vederea folosirea a 3% din Fondul European de Dezvoltare pentru programul de reabilitare termica a cladirilor. "Putem primi fonduri europene pentru proiectele de regenerare urbana in care vom include si reabilitarea termica a cladirilor", a mai spus Borbely. In perioada urmatoare va fi derulata o campanie de informare a primariilor pentru obtinerea fondurilor europene destinate regenerarii urbane si, implicit, programului de reabilitare termica.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 947 ori