Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele pot refuza sa angajeze fumatori

Firmele pot refuza sa angajeze fumatori
O intreprindere poate refuza sa angajeze o persoana pe motiv ca aceasta este fumatoare fara a risca sa fie trasa la raspundere pe motive de discriminare, a recunoscut, sambata, un purtator de cuvant al Comisiei Europene, transmite AFP.Refuzul angajarii pe motiv ca respectivul solicitant al slujbei este fumator nu este un aspect acoperit de legislatia europeana impotriva discriminarii, a precizat Katharina von Schnurbein, purtatoare de cuvant a comisarului pentru munca si afaceri sociale, Vladimir Spidla.

Ea a confirmat astfel o informatie aparuta in Financial Times.
Problema a fost semnalata de o deputata europeana britanica, Catherine Stihler. Europarlamentarul laburist a cerut comisarului Spidla parerea in legatura cu un anunt de angajare publicat de o firma irlandeza care preciza ca "nu este nevoie" ca fumatorii sa solicite slujba respectiva, a relatat Financial Times.

"Legislatia europeana impotriva discriminarii interzice discriminarea pe motive de origine rasiala, origine etnica, handicap, varsta, orientare sexuala, religie si credinte", a raspuns comisarul Spidla interpelarii europarlamentarului laburist.

"Un anunt privitor la o oferta de munca ce stipuleaza ca 'nu este nevoie ca fumatorii sa aplice' pentru respectiva slujba nu pare sa se inscrie in niciuna dintre categoriile mentionate mai sus", a adaugat el.

Deputata britanica a cerut aceste explicatii de la Comisia Europeana in conditiile in care si guvernul irlandez apreciase ca respectivul anunt nu incalca nici o lege, a precizat cotidianul financiar britanic.Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 682 ori