Europenii ne dau sute de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor nationale

Miercuri, 13 Iunie 2007, ora 03:00
971 citiri

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a propus Bancii Europene de Investitii incheierea unui nou acord de imprumut pentru reabilitarea drumurilor nationale, in valoare de 800 milioane de euro.

Propunerea a fost facuta cu ocazia unei intalniri organizate la Bucuresti, intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si reprezentanti ai BEI.

BEI finanteaza deja etapele V si VI de reabilitare a drumurilor nationale din Romania.

'Cu ce am facut pana acum, inclusiv etapa a VI-a de modernizare de drumuri nationale, am acoperit deja reteaua de baza a tarii. Pentru etapa a VII- a, propusa BEI, am cerut reducerea dimensiunii lucrarilor. Vom consolida drumurile existente la 11,5 tone pe osie, pentru a nu mai avea probleme cu exproprierile', a spus directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Mihai Grecu.

Noul acord ar putea fi semnat in 2007, lucrarile urmand sa se deruleze in 2008 - 2009. Astfel, va fi reabilitata jumatate din reteaua de drumuri nationale din Romania (inclusiv etapa a VI-a aflata in derulare).

BEI s-a aratat, de asemenea, interesata de finantarea constructiei de drumuri expres, fiind in discutie o prima etapa a programului de drumuri rapide, pentru care s-ar putea semna un acord pana la sfarsitul acestui an.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)