Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doar 200 de companii fac fata standardelor de mediu din UE

Doar 200 de companii fac fata standardelor de mediu din UE

Peste 200 de firme s-au aliniat la standardele de mediu si doar 4.500 de companii, din cele 450.000 inregistrate la Registrul Comertului, lucreaza conform standardelor internationale de management al calitatii."Mai avem foarte mult de lucru. Este evident ca, o data cu integrarea in UE, numarul companiilor certificate din Romania va creste", a declarat Dan Stoichitoiu, presedintele Societatii Romane pentru Asigurarea Calitatii (SRAC), cu ocazia conferintei internationale "Calitate si siguranta in functionare".

Desi costurile certificarii nu sunt ridicate, iar avantajele deloc neglijabile - economii de timp, de bani si contracte, finantari mai usor de obtinut numarul companiilor romanesti certificate este redus.

Potrivit reprezentantilor SRAC, organismele romanesti din infrastructura calitatii, precum si investitorii straini care vin in Romania au un rol foarte important in promovarea standardelor internationale de lucru si crearea unei culturi a calitatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 986 ori