Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorii executivi ai Loteriei si fostul presedinte au fost eliberati din functie

Directorii executivi ai Loteriei si fostul presedinte au fost eliberati din functie

Cei sase directori executivi ai Loteriei Romane au fost inlocuiti din functie, dupa ce Consiliul de Administratie al companiei a aprobat, joi, o noua organigrama, cu un numar de doar patru posturi de conducere, fiind eliberat din functia de consilier si fostul presedinte, Nicolae Cristea.

"In data de 8 martie, in sedinta Consiliului de Administratie, la care au participat toti membrii, s-a aprobat in unanimitate de voturi revocarea si incetarea contractului individual de munca al Directorilor Executivi ai C.N Loteria Romana S.A, in conformitate cu Articolul 16, aliniatul 2 din statut", se arata intr-un comunicat al companiei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Directorii revocati sunt Adrian Albu, Stan George, Sorin Croitoru, Ion Cornea, Ecaterina Deaconu si Olga Ciocan.

Noua organigrama aprobata in aceeasi sedinta a CA prevede transformarea celor sase directii in patru departamente.

Directorul general al Loteirie, Liliana Ghervasuc, a inaintat Consiliului de Administratie propunerile privind persoanele care urmeaza sa exercite functiile de directori executivi. Acestia vor functiona pe o perioada determinata de 90 de zile, urmand ca intre timp sa se organizeze concurs pentru cele patru posturi.

In aceeasi sedinta a CA, a fost aprobat si Regulamentul de Organizare si Functionare al Loteirie Romane, avand in vedere masurile solicitate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala care a derulat, in ultimele 11 luni, un control la companie.

De asemenea, a fost avizata noua strategie de dezvoltare a societatii pentru anul 2007.

Chervasuc a preluat conducerea Companiei Nationale Loteria Romana si pozitia de presedinte al CA in primavara acestui an, dupa revocarea din functie a lui Nicolae Cristea.

Procurorii anticoruptie au declansat, la inceputul anului trecut, urmarirea penala impotriva lui Cristea, a lui George Copos, la acea data vicepremier, si a unui actionar al companiei Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, cercetati pentru infractiuni economice in legatura tranzactionarea unor spatii intre firma Ana Electronic si Loterie.

Dupa aparitia acestui scandal, Ministerul Finantelor Publice a decis inlocuirea intregului Consiliu de Administratie al Loteriei, care este format in prezent din Roxana Batar, din partea ANAF, Horia Dumitrescu - Ministerul Apararii Nationale, Constantin-Cristian Baci - Ministerul Administratiei si Internelor si Bogdan Dragoi- Ministerul Finantelor.

Dosarul "Loteria" se afla pe rolul inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit rechizitoriului, George Copos - patron al echipei Rapid, actionar la firmele Ana Electronic, Ana Group, Ana Hotels, Ana Pan, Ana Teleferic, Ana International, Ana Imep si Switel Corporation - este acuzat de o frauda de peste un milion de euro.

In rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie se mai arata ca, sub conducerea lui Nicolae Cristea, Loteria a platit 800.000 de dolari clubului de fotbal Rapid, ca sponzorizari si publicitate, in perioada 1996-1999.

In plus, in 2002, Loteria Nationala a inchiriat pentru cinci ani, de la clubul Rapid, un panou publicitar in afara stadionului Giulesti pentru suma de 175.000 de dolari pe an, pret de patru ori mai mare decat cel al pietei, sustin procurorii. in privinta acestor sponsorizari, procurorii mentioneaza, in dosar, ca nu au dispus inceperea anchetei, ci doar au vrut sa sublinieze relatiile stranse dintre Copos si Cristea.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1698 ori