Consiliul Concurentei sanctioneaza 25 de constructori de drumuri

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 12:42
1447 citiri
Consiliul Concurentei sanctioneaza 25 de constructori de drumuri

Consiliul Concurentei a sanctionat 25 de companii implicate in constructia de drumuri si autostrazi cu amenda in valoare totala de 1,87 milioane lei (429.410 euro) pentru nefurnizarea de informatii in cadrul investigatiei de cunoastere a pietei lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de autoritatea de concurenta, in cadrul anchetei au fost transmise chestionare intreprinderilor din sectorul lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi (constructori, proiectanti, consultanti, furnizori de materiale de constructii etc.) referitoare la activitatea societatilor (lucrari executate, participari la licitatii, asociati, subcontractori), probleme existente pe piata.

Analiza pietei lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de functionare a pietei, cu scopul de a descoperi si corecta eventualele disfunctionalitati de natura anticoncurentiala.

Investigatia sectoriala a pietei este un instrument complex prin care Consiliul Concurentei evalueaza situatia concurentei pe o piata nationala sau intr-un domeniu de activitate.

Conform Legii Concurentei, nefurnizarea de informatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 0,1% si 1% din cifra de afaceri totala a companiei.

Cele 25 de companii sanctionate sunt Agenda 21-G SRL, Apolodor Com Impex SRL, Astaldi Spa Italia Sucursala Romania Bucuresti, Axa Genius SRL, Banatica Group SRL, Conprin SA, Constructii-Proiect SRL, Corpres SA, Dioma International Exim SRL, Domus Prest SRL, Eurogrup DG Transport SRL, Geosist Construct SRL, Gyndani Impex SRL, Imob Lux Construct SRL, Intercoman SRL, Intreprindere Montaj-Instalatii SA, Laurel SRL, Lena Constructii Romania SRL, Lena Engenharia e Construcoes SA Portugalia Sucursala Bucuresti, Lena Eurometal Construct SRL, Muha SRL, Nikostimpex SRL, Rioliv SRL, Roco SRL, Zalex DG Cons SRL.

#sanctiuni constructori drumuri, #Consiliul Concurentei sanctiuni , #Infrastructura