CNSC: Nu am blocat licitatia Comarnic-Brasov; premierul Ponta a fost dezinformat

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 17:24
1801 citiri
CNSC: Nu am blocat licitatia Comarnic-Brasov; premierul Ponta a fost dezinformat

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) precizeaza ca nu a blocat licitatia pentru constructia autostrazii Comarnic - Brasov, ca reactie la declaratiile premierului Victor Ponta, despre care institutia apreciaza ca au fost facute ca urmare a unei dezinformari.

Consiliul arata ca nu a "blocat" procedura de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesionare de lucrari pentru proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Comarnic - Brasov, "cum in mod eronat s-a interpretat", intrucat deciziile de suspendare pe care le pronunta, in cazurile prevazute expres de lege, actioneaza numai pana la solutionarea pe fond a cauzei, respectiv maximum 20 de zile de la completarea dosarului.

Premierul a mai declarat ca Guvernul va modifica legea pentru a debloca licitatii oprite de Consiliu si ca seful institutiei, Bogdan Lehel, este prieten cu liderii PDL Blaga si Udrea.

La sfarsitul lunii septembrie, tot in sedinta de guvern, premierul Ponta a solicitat conducerii Ministerelor Transporturilor, Finantelor, Justitiei si Secretariatului General al Guvernului sa gaseasca o solutie pentru reluarea licitatiei la autostrada Comarnic-Brasov, aratand ca "birocratia politica" si CNSC au blocat aceasta procedura.

In comunicatul CNSC, asumat de presedintele institutiei, se precizeaza ca Decizia nr. 3/C11/5822 a fost emisa in data de 3 ianuarie, in numai trei zile lucratoare, anterior declaratiilor de vineri ale premierului, nu ulterior acestora, "asa cum s-a lasat sa se inteleaga si gresit a fost mentionat in mass-media".

#licitatii autostrazi, #constructie autostrazi Romania, #autostrada comarnic brasov, #blocare licitatie Comarnic Brasov , #Infrastructura