Podul Calafat - Vidin, la ora deschiderii. Vezi pentru ce dai banii ca sa treci la bulgari

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 08:25
3675 citiri
Podul Calafat - Vidin, la ora deschiderii. Vezi pentru ce dai banii ca sa treci la bulgari

Soferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri si de masini transport marfa cu greutate mai mica de 3,5 tone vor plati o taxa de 27 lei (6 euro) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat-Vidin.

Pentru masinile cu mai mult de 9 locuri si maximum 23 locuri pe scaune taxa va fi de 54 lei (12 euro).

Aceeasi taxa de 54 lei va fi achitata si pentru masini de transport marfa cu o greutate intre 3,5-7,5 tone, conform unei hotarari de guvern.

Pentru masini de transport marfa cu o greutate intre 7,5-12 tone, taxa va urca la 81 lei (18 euro).

O taxa de 113 lei (25 euro) vor plati soferii de masini cu mai mult de 23 locuri pe scaune si autovehiculele de transport marfa cu o greutate mai mare sau egale cu 12 tone si cu maximum 3 axe, in timp ce pentru masinile de transport marfa cu o greutate mai mare sau egala cu 12 tone, dar cu 4 axe va fi platita o taxa de 167 lei (37 euro).

Tarifele exprimate in lei vor fi actualizate anual, in functie de cursul monedei euro valabil pentru prima zi a lunii octombrie, comunicat de Banca Centrala Europeana, curs aplicat incepand cu data de 1 ianuarie a anului calendaristic urmator.

Noul pod peste Dunare, de la Calafat - Vidin, va fi inaugurat vineri.

#taxe pod Calafat Vidin, #cat platesti pod Calafat, #foto pod Calafat Vidin, #taxa pod Calafat autovehicule , #Infrastructura