Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat ne costa intretinerea drumurilor

Cat ne costa intretinerea drumurilor


Intretinerea a 8.700 de kilometri de drumuri nationale din Bucuresti, Cluj, Craiova si Brasov va costa 204 milioane de euro, potrivit estimarilor Companiei Nationale de autostrazi si drumuri nationale (CNADR).

CNADR va organiza licitatii pentru contracte de doi ani, privind intretinerea drumurilor nationale atat pe perioada verii, cat si in timpul iernii, iar valoarea acestora se va ridica la 204 milioane de euro, informeaza Jurnalul.ro.

Astfel, valoarea estimata a contractului pentru Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova (DRDP), ce cuprind 2.000 km de administrat, se ridica la 135 de milioane de lei fara TVA, in timp ce valoarea contractului pentru DRDP Bucuresti care trebuie sa administreze 2.500 de kilometri, este de 251 de milioane de lei.

In cadrul licitatiei organizate pentru administrarea a 1.700 de kilometri de drumuri nationale, aflati in subordinea DRDP Brasov, se preconizeaza un contract de 189 de milioane de lei, fara TVA.

Toate contractele se vor derula pe doi ani si sunt finantate de bugetul de stat, iar in cadrul licitatiilor criteriul de atribuire va fi cel mai mic pret.

In prezent, drumurile nationale sunt intretinute pe baza unor contracte atribuite in 2008 si a caror valoare s-a ridicat la 624 de milioane de euro, bani de la buget.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1362 ori