Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gerea, dupa intalnirea de la Sofia

Care sunt solutiile pentru aprovizionarea cu gaze in regiune?

Care sunt solutiile pentru aprovizionarea cu gaze in regiune?

Romania are, pe langa alte proiecte, un set de prioritati de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaze naturale care vizeaza completarea legaturilor lipsa cu statele vecine, potrivit ministrului Energiei, IMM si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

Acesta a participat luni, 9 februarie, la reuniunea de la Sofia, Bulgaria, a Grupului la nivel inalt pe tema inter-conectarii regiunii Central si Sud-Est Europene in domeniul gazelor naturale, care a avut ca teme de dezbatere perspectivele de aprovizionare regionala cu gaze naturale, precum si solutiile pe termen scurt in ceea ce priveste inter-conectarea, informeaza un comunicat al ministerului, potrivit Agerpres.

"Participantii la reuniune au dorit sa afle stadiul proiectelor de interconexiuni si inmagazinare planificate, precum si evolutia acestora pe termen scurt. Cererea de gaz previzionata la nivel national a fost, de asemenea, un punct de interes in cadrul discutiilor.

Ne-am dorit sa punem pe agenda de dezbatere dificultatile intampinate in cadrul programelor de inter-conectare regionale cu scopul de a identifica cele mai bune solutii si de a face aceste proiecte sa evolueze.

Ne preocupa in mod deosebit diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale astfel sa ridicam gradul de siguranta energetica zonala. In acest context, Romania, Bulgaria, Grecia si, posibil, Ungaria vor forma in cadrul Grupului la nivel inalt un sub-grup responsabil de constructia Coridorului Vertical, care sa asigure inter-conectarea in domeniul gazelor naturale a acestor state.

Alaturi de proiectele de interes comun, precum si de alte proiecte finantate prin European Energy Program for Recovery, Romania are un set de prioritati de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaz care vizeaza completarea legaturilor lipsa cu statele vecine", a spus Andrei Gerea, Ministrul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1440 ori