Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cardul european de sanatate poate fi solicitat incepand cu data de 3 ianuarie

Cardul european de sanatate poate fi solicitat incepand cu data de 3 ianuarie

Asiguratii Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti pot solicita eliberarea cardului european de asigurari sociale de sanatate incepand cu data de 3 ianuarie 2007.

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a anuntat la sfarsitul anului 2006 ca cererile pentru eliberarea cardului european de asigurari sociale de sanatate se pot depune, incepand cu data de 3 ianuarie 2007, la sediul din Str. Valter Maracineanu de luni pana joi, intre orele 13.30 - 17.30.

Cererea tip de obtinere a cardului va fi completata la sediul casei teritoriale de asigurari la care este inscris asiguratul, unde acesta va trebui sa se prezinte cu o copie dupa buletinul sau cartea de identitate si cu dovada ca este asigurat, adica adeverinta de salariat, talonul de pensie, sau alt act specific, dupa caz.

In cazul minorilor sub 14 ani, in locul copiei dupa cartea de identitate se va depune o copie dupa certificatul de nastere.
Ulterior, cardul va fi primit la adresa specificata de solicitant in termen de sapte zile lucratoare de la solicitare.

Acest card confera dreptul la servicii medicale in cazul sederii temporare (nu mai mult de 6 luni) in strainatate, in scop turistic, personal, familial sau pentru studii pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, in conditiile stabilite de sistemul public de sanatate al tarii respective si numai pentru problemele de sanatate care apar in timpul sejurului.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 774 ori