Bugetul rectificat al Companiei Nationale de Autostrazi, in crestere in 2012

Vineri, 31 August 2012, ora 11:52
1809 citiri
Bugetul rectificat al Companiei Nationale de Autostrazi, in crestere in 2012

Bugetul rectificat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) are un trend crescator fata de executia anului 2011, in termeni nominali, si ramane constant ca procent in PIB, precizeaza Ministerul Finantelor Publice (MFP), in replica la informatiile din presa potrivit carora s-au redus sume la proiectele de investitii ale CNADNR.

Potrivit MFP, din analiza datelor privind executia bugetului pe primele opt luni din anul 2012, rezulta ca s-au deschis credite bugetare in procent de 54,8% din programul anual rectificat. Pe ultimele patru luni ale anului, sumele ramase de cheltuit sunt aproximativ la nivelul celor deschise pentru primele opt luni ale anului.

Diminuarea investitiilor publice prin rectificarea bugetara a vizat, in principal, reducerea sumelor alocate proiectelor realizate prin finantari din fonduri europene.

MFP anunta ca a fost efectuata o modificare tehnica in cadrul sumelor rambursate suplimentar Romaniei de catre Comisia Europeana.

"Aceste sume au fost eliminate din buget urmand a fi introduse in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative prin majorarea bugetelor ordonatorilor principali de credite in momentul primirii efective a sumelor. Aceste sume care au fost eliminate si cu care se vor suplimenta bugetele ordonatorilor principali de credite se ridica la circa 1,8 miliarde lei", precizeaza comunicatul MFP.

Prin rectificarea bugetului de stat pe anul 2012, cheltuielile de personal ale ordonatorilor principali de credite finantati integral de la bugetul de stat au fost suplimentate in vederea asigurarii, in principal, a necesarului de fonduri pentru majorarea, incepand cu luna iunie, cu 8% a salariilor personalului din sectorul bugetar, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

Pentru asigurarea necesarului de fonduri suplimentar pentru majorarea salariilor cu 8%, incepand cu luna iulie 2012, precum si pentru restituirea contributiilor de asigurari de sanatate retinute de la pensionari printr-un act normativ declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala, s-a negociat si aprobat majorarea deficitului bugetar cu 0,3%, respectiv de la 1,9% deficit stabilit initial pentru anul 2012 la 2,2%.

Rectificarea bugetara 2012: MDRT mentine programele nationale prioritare

Rectificarea bugetara: Cine castiga, cine pierde si unde se duc banii

Stolojan: Rectificarea bugetara reflecta deteriorarea situatiei economice

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CNADNR buget 2012, #MFP buget 2012 CNADNR, #rectificare bugetara 2012 , #Infrastructura