Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul are structurile necesare pentru crearea unor linii de tramvaie-tren

Bucurestiul are structurile necesare pentru crearea unor linii de tramvaie-tren
Municipiul Bucuresti dispune, in prezent, de infrastructura necesara pentru crearea unor linii de tramvai-tren care sa circule si in afara orasului, au aratat marti, in cadrul colocviului "Parteneriat public-privat si infrastructura de transport", reprezentati ai companiei Systra, specializata in inginerie pentru transport urban si feroviar.

Potrivit reprezentantului companiei, Raymond Gras, astfel de retele de transport exista in tari dezvoltate precum Franta sau Germania. Conditia esentiala este existenta unei infrastructuri feroviare care sa nu fie saturata si o retea de tramvai existenta.

Arhitectura unui astfel de tramvai- tren este apropiata de cea a unui tramvai obisnuit, avand un gabarit larg, podea joasa sau roti cu specific normal.

In localitatea Almay- Bondy, in Franta, exista o astfel de retea, fiecare tren avand o lungime de 37 km, 2,65 m latime si o capacitate de 240 locuri.

In Karlsruhe (Germania), oras cu circa 600.000 locuitori, de asemenea exista tramvai-tren care functioneaza pe sase linii inca din 1992, fiind astfel facuta conexiunea intre reteaua existenta si liniile feroviare regionale. Reteaua are o lungime de 400 km, dintre care 70 km sunt in exteriorul orasului. Reteaua transporta peste 60 milioane persoane anual.

Reprezentantul companiei franceze a explicat ca Bucurestiul are structura de metrou si cea de trenuri asemanatoare (distanta dintre sine este de 1,435 metri), lucru care permite realizarea unei astfel de retele.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 867 ori