Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS va selecta consultantul financiar pentru privatizarea Antibiotice in luna aprilie

AVAS va selecta consultantul financiar pentru privatizarea Antibiotice in luna aprilie

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va publica in Monitorul Oficial anuntul privind licitatia publica pentru selectarea unui consultant financiar pentru stabilirea strategiei de privatizare a companiei farmaceutice Antibiotice Iasi.

Anuntul a fost deja publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice - SEAP (www.e-licitatii.ro) si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, potivit unui comunicat al AVAS, remis, vineri, Agentiei MEDIAFAX.

Data limita pentru depunerea ofertelor este 20 aprilie, ora 11.00, iar deschiderea acestora va avea loc in aceeasi zi la ora 12.00.

Criteriile de calificare privind situatia personala, economico-financiara precum si capacitatea tehnica si profesionala a operatorilor economici care pot atrage dupa sine excluderea acestora din urma sunt prezentate in documentatia de atribuire.

"Avand in vedere performantele acestei companii si pozitia sa in spatiul economic romanesc, conducerea AVAS a hotarat selectarea unui consultant financiar care sa elaboreze strategia de privatizare a Antibiotice Iasi. Dupa selectarea consultantului si finalizarea strategiei de privatizare, aceasta va fi supusa aprobarii Guvernului Romaniei. Intreaga procedura de trecere a societatii iesene in proprietate privata se va desfasura in conditii de legalitate si transparenta totala, astfel incat cel mai bun sa castige pachetul majoritar de actiuni al Antibiotice Iasi", a declarat in comunicat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

AVAS a selectat deja un consultantul juridic pentru privatizarea companiei, firma Bostina si Asociatii S.C.P.A.

Antibiotice este unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania. Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, Antibiotice ocupa, anul trecut, locul noua in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu vanzari de 175,8 milioane lei si o cota de 3,2%.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 903 ori