Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS scoate la privatizare Electroputere Craiova

AVAS scoate la privatizare Electroputere Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare, marti, pachetul majoritar de actiuni al producatorului de motoare si generatoare electrice Electroputere Craiova, reprezentand 62,8% din actiunile companiei, pentru care asteapta oferte pana la 26 martie.

"Incercam o privatizare in care ponderea pretului pe pachetul de actiuni este de doar 20%. Ne intereseaza foarte mult investitiile care se fac in societate, atat investitiile sub forma de capital de lucru, cat si cele din primul an de activitate pentru regruparea activitatilor. Speram ca beneficiind de aceasta infuzie de capital, Electroputere sa fie repusa pe picioare, pentru ca societatea are piata", a declarat, intr-un comunicat, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Institutia precizeaza, in anuntul de privatizare publicat marti, ca este posibil ca numarul de actiuni scos la vanzare, respectiv cota AVAS la capitalul companiei din Craiova, sa fie modificat, ca urmare a iesirii din patrimoniul firmei a unor active revendicate in instanta de catre fostii proprietari, a caror valoare contabila reprezinta circa 1,7% din capital.

Potentialii cumparatori trebuie sa depuna oferte pana la 26 martie. Pentru a putea participa la negocieri, ofertantii trebuie sa prezinte AVAS o declaratie pe proprie raspundere in care sa specifice creditorii bugetari si principalii furnizori de resurse energetice si apa. Din declaratie trebuie sa rezulte, totodata, ca ofertantul nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre furnizorii de resurse energetice si apa.

Guvernul a decis, la inceputul lunii februarie, la propunerea AVAS, sa amane cu sase luni procedurile de insolventa pentru mai multe firme, inclusiv Electroputere.

Initial, autoritatile intentionau sa privatizeze Electroputere prin vanzarea de active grupate in patru modele functionale. Pentru preluarea de active apartinand firmei, si-au exprimat interesul companii ca Bombardier, Alstom si firma greceasca Dab.

Scoaterea la vanzare a Electroputere reprezinta a sasea lansare la privatizare a societatii.

Compania din Craiova are un capital social in valoare de 12,4 milioane de lei.

Electroputere, una dintre cele mai mari companii din portofoliul AVAS, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 156,5 milioane de lei si pierderi de 50,1 milioane lei.

Firma are patru divizii de productie, respectiv Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane, o divizie de servicii generale, precum si fabricile Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 953 ori