Autostrada Soarelui este gata: Se deschide integral joi

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 15:35
3722 citiri
Autostrada Soarelui este gata: Se deschide integral joi

Tronsoanele Cernavoda - Medgidia si Medgidia - Constanta, respectiv tronsoanele 6 si 7 ale Autostrazii Soarelui au fost finalizate, iar receptia lor urmeaza sa aiba loc joi, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Tronsonul Cernavoda-Medgidia a fost deschis in luna iulie, circulandu-se insa pe o singura banda pe sens, in regim de drum national.

Valoarea totala a proiectului "Constructie autostrada Cernavoda - Constanta" a fost de 1.486.158.338 lei (fara TVA).

Din aceasta suma, sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune reprezinta suma 349.685.338 lei (fara TVA), din care contributia Comisiei Europene este de 297.232.539 lei (fara TVA) - 85%.

Diferenta pana la valoarea totala a proiectului a fost asigurata de Guvernul Romaniei de la Bugetul de Stat si din alte surse de finantare (BEI).

Lucrarile de constructie pentru tronsonul Cernavoda - Medgidia au fost executate de Asocierea ASTALDI SPA - MAX BOEGL ROMANIA SRL CERNAVODA, iar cele pentru tronsonul Medgidia - Constanta de Asocierea Astaldi SpA - Max Bögl.

Serviciile de consultanta au fost asigurate de Asocierea S.C. Search Corporation SRL/S.C. Tecnic Consulting Engineering Romania SRL, se precizeaza intr-un comunicat CNADNR.

#receptie Autostrada 2, #tronson Autostrada Cernavoda Medgidia, #tronson autostrada Medgidia Constanta, #receptie autostrazi Romania, #fonduri autostrazi Romania , #Infrastructura