Anca Boagiu colaboreaza cu 42 de prefecturi pentru dezvoltarea infrastructurii

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 15:49
1257 citiri
Anca Boagiu colaboreaza cu 42 de prefecturi pentru dezvoltarea infrastructurii

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat joi protocoale de colaborare cu cele 42 de prefecturi in vederea oferirii de suport reciproc pentru dezvoltarea infrastructurii si pentru accelerarea programului de autostrazi si drumuri de interes national, a anuntat ministerul intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Protocolul prevede ca prefecturile vor sustine demersurile Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si ale companiilor din subordinea sau de sub autoritatea acestuia in vederea accelerarii procedurilor de transfer si expropriere pentru cauza de utilitate publica.

De asemenea, partile semnatare vor colabora pentru inlesnirea demararii lucrarilor de constructie de autostrazi si drumuri de interes national prin facilitarea ocuparii de amplasamente, inclusiv prin emiterea acordului de acces pe terenurile proprietate publica a statului aflate in administrarea unitatilor administrativ-teritoriale sau aflate in proprietatea privata a unitatilor administrativ-teritoriale, pana la finalizarea procedurilor de transfer sau de expropriere pentru cauza de utilitate publica.

"Ma bucur ca am gasit o foarte mare deschidere la Prefecti pentru sprijinirea proiectelor ministerului.

Pentru constructia de autostrazi si drumuri de interes national este nevoie de o cooperare buna cu cei de la nivel local pentru ca foarte multe din problemele care apar sunt de competenta lor.

Modernizarea infrastructurii este un obiectiv de interes national si de aceea cred ca este nevoie o larga coalitie pentru sustinerea acestui obiectiv", a declarat ministrul de resort, Anca Boagiu.

MTI a transmis solicitari similare si reprezentantilor consiliilor judetene, primariilor de municipii si de comune.

La eveniment a participat si secretarul de stat pentru relatia cu Institutiile Prefectului in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mihai Capra. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anca, # boagiu, # dezvoltare, # infrastructura , #Infrastructura