Americanii investesc in infrastructura Bucurestiului

Miercuri, 04 Iulie 2007, ora 12:35
993 citiri

RMS Investment Ventures, firma cu capital american, doreste sa investeasca 100 milioane de dolari in infrastructura de transport a Bucurestiului, a afirmat presedintele companiei, Robert Bailey, intr-o intalnire cu reprezentatii Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.

Construirea de parcari subterane reprezinta raspunsul la rezolvarea problemei transporturilor pe strazile din Bucuresti. Desi parcarile subterane sunt foarte costisitoare, acestea ofera posibilitatea conservarii valorilor arhitecturale ale Capitalei. "Parcarile vor avea in fata spatii comerciale sau birouri, hoteluri sau o componenta rezidentiala punand astfel in valoare perspectiva asupra orasului", a mentionat Bailey.

Printre planurile investitorilor se afla si construirea unui ansamblu rezidential. "Ne-am angajat sa incepem cu o investitie de 100 milioane, ceea ce va porni bulgarele de zapada al afacerilor americane din Romania. Dorim sa incheiem un parteneriat cu consiliile locale", a declarat Robert Bailey.

Americanii si-au manifestat interesul si pentru industria de aparare romaneasca. In acest scop, ei se afla in cautarea unor parteneri romani pentru constructii, IT si activitati conexe pentru sustinerea antrenamentelor trupelor americane in Romania.

"Valoarea afacerilor din domeniul militar intre Romania si SUA este relativ mica in prezent, dar anticipez ca va creste pe masura ce vom colabora in cadrul aeroportului Mihail Kogalniceanu si in zona de antrenament Babadag, si pe masura ce tot mai multe nave vor vizita portul Constanta. Nu pot da cifre, odata cu dezvoltarea acestei relatii se vor dezvolta, cu siguranta si afacerile", a afirmat colonel al Fortelor Aeriene americane, atasat militar al Ambasadei SUA la Bucuresti, Barbara J. Kuennecke.

In acest sens, functioneaza o sectie de vanzari in cadrul Ambasadei care colaboreaza cu firmele romanesti pentru localizarea partenerilor, a subliniat atasatul american.

<b>Bloombiz</b>