Ajungem mai repede la munte: Centura de nord a Ploiestiului, data in folosinta

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 10:06
1799 citiri
Ajungem mai repede la munte: Centura de nord a Ploiestiului, data in folosinta
Foto: Best FM

Centura de Nord a municipiului Ploiesti (DJ 236), proiect realizat cu fonduri europene si finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013, a fost inaugurata, vineri, cu aproximativ un an inainte de expirarea termenului de realizare a proiectului, in conditiile in care, conform contractului, termenul era noiembrie 2013.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 milioane de lei, dintre care peste 27 milioane reprezinta valoarea asistentei nerambursabile, iar restul fiind valoarea contributiei proprii.

DJ 236, care face legatura dintre DN1 si DN1B, va creste mobilitatea de trafic in aceasta zona si, in acelasi timp, riscul de producere a accidentelor va fi redus cu 25%, iar consumul de carburant va scadea cu 23%.

Drumul de centura are 2,05 kilometri, la care adauga alti 1,44 kilometri reprezentand bretelele de acces, DJ 236 fiind prevazut si cu un pasaj suprateran de 104 metri, peste DN 1.

Proiectul privind realizarea Centurii de Nord a municipiului Ploiesti (DJ 236) a fost lansat in luna septembrie a anului trecut.

Lucrarile pentru realizarea DJ 236 au inceput cu o intarziere de aproximativ sase luni, proiectul fiind blocat intr-o perioada din cauza proceselor dintre Prefectura si Consiliul Judetean Prahova.

#centura Nord Ploiesti, #drum centura Ploiesti, #dare folosinta centura Ploiesti, #fonduri europene drumuri, #fonduri POR drumuri, #finalizare DJ236 , #Infrastructura