Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva ar putea fi transferate MEC

Actiunile Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva ar putea fi transferate MEC

Societatea Termoelectrica ar putea inchide grupurile de generare a energiei ineficiente si transfera fara plata, pe baza de protocol, actiunile detinute la filialele sale SC Electrocentrale Bucuresti - SA, SC Electrocentrale Galati - SA si SC Electorcentrale Deva - SA in proprietatea statului, reprezentat de Ministerul Economiei si Comertului, urmand ca acestea sa opereze direct pe piata de energie electrica si termica pe baza unor planuri de afaceri viabile, in vederea eficientizarii activitatii societatii.

De asemenea, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta, actiunile Termoelectrica la SC Termoserv Bucuresti - SA, SC Termoserv Constanta - SA, SC Termoserv Mures - SA, SC Termoserv Galati - SA si SC Termoserv Deva - SA vor fi transferate, fara plata, pe baza de protocol, in proprietatea societatilor pe care le deservesc, respectiv SC Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva, ca filiale ale acestora.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor de la fiecare dintre societatile mentionate va aproba modificarea actului constitutiv decurgand din transferul actiunilor si va dispune inregistrarea modificarilor in Registrul Actionarilor si la Registrul Comertului.

Termoelectrica va trasnfera, fara plata, pe baza de protocol, si actiunile detinute la filialele sale SC Termoserv Turceni - SA, SC Termoserv Rovinari - SA si SC Termoserv Craiova - SA in proprietatea societatilor pe care le deservesc, respectiv Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari si Complexul Energetic Craiova.

Societatea Comerciala de Producere a Energiei Electrice si Termice transfera, cu acordul bancilor/institutiilor financiare, obligatiile de plata cu scadenta dupa data de 31 decembrie 2006, rezultate in baza contractelor de credit incheiate in acest sens in nume propriu si in beneficiul societatilor Electrocentrale Bucures, Electrocentrale Galati, Electrocentrale Deva, Complexul Energetic Rovinari si Complexul Energetic Turceni.

Sumele reprezentand obligatiile de plata care vor fi transferate de Termoelectrica catre societatile comerciale mentionate si asumate de acestea vor fi prevazute in protocoale de predare primire incheiate intre Termoelectrica si fiecare dintre aceste societati comerciale, in termen de maximum 180 de zile de la data publicarii ordonante de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei.

Termoelectrica va transfera, de asemenea, cu acordul bancilor/institutiilor financiare, obligatiile de plata cu scadenta dupa data de 31 decembrie 2006, rezultate in baza contractelor de finantare incheiate in acest sens, in nume propriu si in beneficiul operatorilor economici mentionati.

Operatorii economici care urmeaza sa preia aceste obligatii sunt CET Iasi, CET Suceava, CET Arad, CET Oradea, CET Pitesti, CET Timisoara, CET Ploiesti si CET Zalau, transmise fara plata din patrimoniul Termoelectrica catre administratiile locale respective.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1563 ori