Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zona euro: Inflatie de 2,7% in septembrie

Zona euro: Inflatie de 2,7% in septembrie


Inflatia din zona euro a crescut la 2,7% in septembrie, de la nivelul de 2,6% inregistrat in luna august, conform unei estimari preliminare, publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Cresterea a fost cauzata de majorarile preturilor energiei si produselor alimentare.
In sectorul energiei, preturile s-au majorat cu 9,2% in septembrie, in timp ce preturile la alimente, tutun si bauturi alcoolice au urcat cu 2,9%.

Preturile din sectorul serviciilor au avansat cu 2%, iar cele din domeniul bunurilor industriale neenergetice au urcat cu 0,8%, potrivit Eurostat.

Este pentru a 22-a luna consecutiv cand rata inflatiei in zona euro este peste tinta avuta in vedere de Banca Centrala Europeana (BCE), care vrea sa mentina cresterea preturilor sub, dar in apropiere, de doua procente.

In luna august 2012, rata anuala a inflatiei in Romania a atins maximul din acest an, de 3,88%.

Rata anuala a inflatiei a atins un nou record: 3,88% in august

Rata anuala a inflatiei in zona euro a crescut pana la 2,6% in luna august, de la nivelul de 2,4% inregistrat in luna iulie.

Inflatia din zona euro, in crestere in luna august

In luna august 2012, tarile cu cea mai ridicata rata anuala a inflatiei au fost Ungaria (6%), Cipru (4,5%), Estonia si Romania (4%). La polul opus se situeaza Suedia (0,9%) si Grecia (1,2%)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 896 ori