Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania s-a mentinut si in august pe locul cinci in clasamentul inflatiei anuale din UE

Romania s-a mentinut si in august pe locul cinci in clasamentul inflatiei anuale din UE
Romania s-a mentinut pe locul cinci in Uniunea Europeana (UE), dupa avansul anual al preturilor din luna august, de 8,1%, nivel aproape dublu fata de media inflatiei din UE, de 4,2%, potrivit datelor publicate, marti, de biroul european de statistica, Eurostat.

In august, primele patru state membre UE cu cea mai ridicata inflatie anuala au fost Letonia , cu 15,6%, Lituania, cu 12,2%, Bulgaria, cu 11,8% si Estonia, cu 11,1%, potrivit datelor comunicate de Eurostat.Spre deosebire, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in august, in Olanda (3%),

Portugalia (3,1%) si Irlanda (3,2%).La nivelul UE, inflatia anuala s-a temperat, in august, pana la 4,2%, de la 4,4% in luna iulie, tot o temperare fiind inregistrata si in zona euro pana la 3,8% de la 4%. In august 2007, rata anuala a inflatiei a fost mult mai mica, de 1,9% in UE si de 1,7% in zona euro.In august, preturile de consum au inregistrat o scadere lunara de 0,1% atat in UE, cat si in zona euro.Din datele Eurostat a reiesit ca, fata de luna iulie 2008, inflatia anuala s-a accentuat in patru state membre, a ramas stabila in trei si s-a temperat in 19 dintre acestea. Datele pe luna august privind inflatia anuala din Marea Britanie nu au fost disponibile.Potrivit calculelor Institutului National de Statistica (INS), inflatia anuala din Romania s-a temperat la 8,02% in august, comparativ cu 9,04% in iulie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 802 ori