Romania a avut in februarie cea mai mare inflatie anuala din UE

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 13:25
1421 citiri
Romania a avut in februarie cea mai mare inflatie anuala din UE

Romania a inregistrat in februarie o rata anuala a inflatiei de 7,6%, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE), in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar a fost de 2,8%, arata datele publicate miercuri de Eurostat si preluate de NewsIn.

Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Estonia, cu 5,5% si Bulgaria, cu 4,6%, potrivit datelor biroului european de statistica.

Cele mai mici rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat in Irlanda (0,9%), Suedia (1,2%) si Franta (1,8%).

Romania s-a clasat pe prima pozitie in UE si dupa cresterea medie a inflatiei din intervalul martie 2010 - februarie 2011 fata de precedentele 12 luni - indicator care determina stabilitatea preturilor in rapoartele de convergenta ale Comisiei Europene catre Consiliul European.

Astfel, inflatia din Romania a fost de 6,5%, urmata de Grecia cu 5% si Ungaria, cu 4,4%, conform datelor Eurostat.

In zona euro, inflatia anuala a crescut de la 2,3% in ianuarie la 2,4% in februarie, iar in blocul comunitar, rata anuala a inflatiei s-a mentinut la 2,8%.

Institutul National de Statistica a anuntat pe 10 martie ca preturile de consum din Romania au crescut in februarie in medie cu 7,60% fata de nivelul din februarie 2010. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inflatie romania, #r ata anuala a inflatiei, #ue, #uniunea euroeana , #Inflatie