Oxford Analytica: Imbunatatirea fundamentelor Romaniei ar putea atrage noi investitori

Joi, 20 Martie 2014, ora 08:59
1517 citiri
Oxford Analytica: Imbunatatirea fundamentelor Romaniei ar putea atrage noi investitori

Rata anuala a inflatiei in Romania a fost de 1,3% in februarie, a anuntat luni Eurostat. Aceasta rata a inflatiei este mai ridicata decat media din Uniunea Europeana (0,8%), dar reprezinta o imbunatatire semnificativa pentru Romania, care trece printr-o redresare condusa de majorarea cererii pe plan intern, inregistrand in trimestrul patru din 2013 cel mai rapid ritm de crestere in ritm anual din UE, se arata intr-o analiza realizata de firma de consultanta si analize globale Oxford Analytica.

Pe fondul escaladarii tensiunilor dintre Est si Vest legate de Ucraina si a sporirii temerilor privind efectele negative ale incercarilor Chinei de a tine in frau boom-ul creditarii, Romania, careia agentia de evaluare financiara Standard & Poor's ii atribuie un rating din categoria investitiilor speculative (junk) si a carei economie inca este sub un program FMI, simbolizeaza rezistenta Europei Centrale si de Est (CEE) la vanzarile masive de active inregistrate pe pietele emergente.

Romania a inregistrat, in luna februarie, o rata anuala a inflatiei de 1,3%

Romania a inregistrat, in luna februarie, o rata anuala a inflatiei de 1,3%, depasind media din Uniunea Europeana (0,8%), conform datelor publicate, luni, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Totodata, Estonia si Romania se situeaza pe primele locuri in UE in ceea ce priveste cresterea medie a preturilor pe total, in ultimele 12 luni (februarie 2013 - ianuarie 2014), cu un avans de 2,8% si, respectiv, 2,6%.

In februarie, cele mai scazute rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat in Bulgaria (minus 2,1%), Cipru (minus 1,3%) si Grecia (minus 0,9%), iar cele mai ridicate au fost in Malta si Finlanda (ambele cu 1,6%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie romania, #oxford analytica, #analiza romania, #investitii romania , #Inflatie