ING: Rata anuala a inflatiei se va mentine la 1,80%

Vineri, 11 Mai 2012, ora 15:37
1386 citiri
ING: Rata anuala a inflatiei se va mentine la 1,80%

In urmatoarele doua luni, rata anuala a inflatiei va ramane probabil in jurul nivelului de 1,80%, atins in aprilie, in conditiile unor presiuni din partea produselor alimentare, in sensul scaderii inflatiei, a declarat economistul ING Bank, Vlad Muscalu.

"Probabil in urmatoarele doua luni vom vedea o rata anuala a inflatiei in apropierea pragului de 1,80%, atins in aprilie, in conditiile unor presiuni din partea produselor alimentare in sensul scaderii inflatiei si cu dinamica stabila la celelalte doua grupe de produse. Riscurile pe termen scurt de o luna sau doua sunt dezechilibrate, poate putin mai pronuntate catre o inflatie mai ridicata, dat fiind dinamica monedei nationale din ultima perioada, care pare sa persiste", a mentionat Muscalu.

In ceea ce priveste nivelul inflatiei din luna aprilie, un raport ING Bank precizeaza ca preturile de consum au oferit un spatiu mai mare pentru atenuare decat se estimase anterior.

"Totusi, acest spatiu este limitat de presiunile politice, care au avut un impact vizibil asupra pietei valutare, de obicei calma", se mentioneaza in raport.

Potrivit analistilor ING Bank, cel mai probabil presiunile politice vor persista si se vor accentua pe masura ce se apropie alegerile. Analistii cred ca problemele politice vor continua sa puna presiune pe leu chiar si dupa alegeri.

#rata anuala inflatie ING, #inflatie aprilie, #nivel inflatie ING , #Inflatie