Inflatia Romaniei a depasit de 4 ori media din UE

Luni, 16 Martie 2009, ora 12:42
1987 citiri
Inflatia Romaniei a depasit de 4 ori media din UE

Inflatia anuala inregistrata de Romania in februarie 2009, de 6,9%, a depasit de peste patru ori media din Uniunea Europeana (UE), Romania fiind pe pozitia a treia in cadrul statelor membre cu cea mai ridicata inflatie anuala, potrivit datelor publicate, luni, de Eurostat.

In a doua luna a acestui an, statele membre ale UE cu cea mai pronuntata inflatie anuala au fost Letonia, cu 9,4%, Lituania, cu 8,5%, si Romania, cu 6,9%, potrivit datelor comunicate de biroul european de statistica.

In schimb, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in februarie, in Irlanda si Portugalia, de 0,1%, respectiv Cipru, de 0,6.

Inflatia anuala s-a temperat usor in februarie, pana la 1,7% in UE, de la 1,8% in luna anterioara, in timp ce in zona euro, inflatia anuala s-a adancit usor pana la 1,2% in zona euro, de la 1,1% in ianuarie.

Din datele Eurostat a reiesit ca, fata de prima luna din 2009, inflatia anuala s-a temperat in 11 de state membre, s-a mentinut stabila in doua si a crescut in 13.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), Romania a avut in februarie 2009 o inflatie anuala de 6,89%, peste asteptarile economistilor.

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#inflatie, #Romania, #ue, #state, #zona euro, #cipru , #Inflatie