Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inflatia in zona euro a scazut la 2,7% in luna decembrie

Inflatia in zona euro a scazut la 2,7% in luna decembrie


Rata anuala a inflatiei in zona euro a scazut in decembrie la 2,7%, de la 3% in noiembrie, conform unei estimari publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In pofida scaderii, rata inflatiei in zona euro a ramas peste tinta avuta in vedere de Banca Centrala Europeana (BCE), care vrea sa mentina cresterea preturilor sub, dar in apropiere, de doua procente.

In Uniunea Europeana, rata anuala a inflatiei a scazut in decembrie la 3%, de la 3,4% in noiembrie. Tarile cu cea mai ridicata rata anuala a inflatiei au fost Slovacia (4,6%), Polonia (4,5%), Cipru (4,2%). Romania a inregistrat in decembrie o rata a inflatiei de 3,2%, fata de 3,5% in noiembrie.

In schimb, Romania se situeaza in continuare pe primul loc in UE atunci cand este vorba de cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni, cu un avans de 5,8%, urmata de Estonia (5,1%) si Letonia (4,2%). La polul opus se situeaza Suedia (1,4%), Slovacia si Cehia (ambele cu 2,1%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 947 ori