Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Indicele preturilor de consum mai mare in luna martie

Indicele preturilor de consum mai mare in luna martie

Institutul National de Statistica aduce la cunostinta indicele preturilor de consum pentru luna martie, pe total si pe pe grupe de marfuri, precum si rata medie lunara in perioada 1 ianuarie- 31 martie 2006.Potrivit datelor furnizade INS, principala contributie la cresterea preturilor in luna martie 2006 fata de luna precedenta (+0,2%) au avut-o marfurile alimentare, urmate de marfurile nalimentare.

In cazul produselor alimentare au fost inregistrate cresteri ale preturilor de consum peste nivelul mediu de -,2% al inflatiei, inregistrat in luna martie 2006 fata de februarie 2006, la zahar, leguma si conserve, branza, fructe proaspete, peste, cafea si bauturi alcoolice. Tendinta de crestere a acestor produse a fost estompata de scaderea preturilor la produsele de morarit, citrice si fructe meridionale etc.

Evolutia serviciilor a fost influentata in special in principal de evolutia cursului de schimb, ceea ce a facut ca tarifele la telefonie sa scada cu -1,2%.

Indicele pretului de consum a urmat o curba ascendenta in luna martie fata de luna precedenta, de la 100 de procente la 100,21.

La marfurile nealimentare, IPC pe luna martie s-a situat la 100,11 %, in timp ce la marfurile alimentare IPC a fost de 100,42%.

Indicele pretului de consum masoara evolutia de ansamblu a preturilor marfurilor cumparate si a tarifelor serviciilor utilizate de populatie intr-o perioada de timp curenta fata de o perioada anterioara, si este utilizat in actualizari.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1104 ori