Erste: Nu exista lichiditate fiindca nu exista cerere pe termen lung

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 15:35
1304 citiri
Erste: Nu exista lichiditate fiindca nu exista cerere pe termen lung

Chief Financial Officer, Erste Group, Manfred Wimmer, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte, ca nu exista lichiditate pe piata pentru ca nu exista o cerere pe termen lung pe piata, iar Banca Nationala este pregatita sa injecteze lichiditate in orice moment, potrivit NewsIn.

"Eu cred ca modul in care (BNR, n.r.) administreaza politica monetara este corect.

Nu exista lichiditate pe piata pentru ca nu exista o cerere pe termen lung pe piata si Banca Nationala este pregatita sa injecteze lichiditate in orice moment daca ei considera ca este necesar si cred ca au nivelul corect de atentie indreptat catre inflatie si variatiile ei si au o capaccitate foarte buna de a simti si identifica inflatia de baza, ca opusa unor cifre de inflatie care fac titlurile ziarelor.

Au flexibilitatea necesara sa reactioneze daca vor considera ca inflatia incepe sa creasca, dar sunt, de asemenea, alerti sa nu expuna Romania pericolului unor nivele crescute ale inflatiei si pot interveni si daca aceasta scade", a declarat Manfred Wimmer.

De asemenea, el a adaugat ca Romania are cel mai experimentat guvernator din lume.

"Opinia mea este ca acesta tara este binecuvantata cu una dintre cel mai bune banci centrale pe care o poate avea o tara. Sunt convins de acest lucru. Aveti un guvernator care a vazut situatii foarte diferite in timp. Cel mai experimentat guvernator de banca centrala din lume, as putea spune. BNR este o institutie cu un inalt grad de profesionalism si cu o gandire sobra si echilibrata", a spus Wimmer.

#bnr, #lichiditate, #sistem bancar, #politica monetara , #Inflatie