Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul cifrei de afaceri din industrie s-a majorat

Volumul cifrei de afaceri din industrie s-a majorat

Volumul cifrei de afaceri din industrie, pe piata interna si cea externa, a crescut cu 7,3 la suta in primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica. In luna august 2008, volumul cifrei de afaceri din industrie a scazut fata de luna precedenta cu 12,8 la suta. Comparativ cu perioada similara din anul precedent, volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu sase la suta.

Cresterea inregistrata de volumul cifrei de afaceri din industrie din perioada ianuarie - august 2008 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut a fost sustinuta de industria energiei electrice si termice, gaze si apa, care a crescut cu 26,1 la suta si de industria prelucratoare, care a crescut cu 5,4 la suta.

Industria extractiva a scazut cu 2,1 la suta.

Pe marile grupe industriale, cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital, cu 18,7 la suta, industria energetica, cu 14,2 la suta si industria bunurilor intermediare, cu 5,8 la suta. Industria bunurilor de uz curent a inregistrat o scadere cu 2,5 la suta.

Cifra de afaceri din industrie, in luna august comparativ cu luna precedenta, a fost mai mica pe total industrie cu 12,8 la suta, din cauza scaderilor din toate sectoarele industriale. Industria energiei electrice si termice, gaze si apa a scazut cu 14,8 la suta, industria prelucratoare, cu 13 la suta si industria extractiva, cu 1,8 la suta.

Pe marile grupe industriale, cele mai mari scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital, cu 25,7 la suta, industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 16,8 la suta, industria bunurilor intermediare, cu 12,8 la suta si industria energetica, cu 6,9 la suta.

Cresterea pe ansamblu a cifrei de afaceri din industrie din luna august 2008 fata de luna august 2007, de sase la suta, a fost sustinuta de cresterile din industria extractiva, cu 10,3 la suta, industria prelucratoare, cu 6,2 la suta si industria energiei electrice si termice, gaze si apa, cu 2,7 la suta.

Pe marile grupe industriale, cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital, cu 25 la suta, industria bunurilor intermediare, cu 2,9 la suta si industria energetica, cu 2,6 la suta. Industria bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat o scadere cu 1,6 la suta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori