Veniturile industriei muzicale au scazut anul trecut cu 8%

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 15:20
1243 citiri
Veniturile industriei muzicale au scazut anul trecut cu 8%

 

Vanzarile de muzica inregistrata au scazut anul trecut la nivel global cu 7%, la 17 miliarde de dolari, afectate de piraterie si de trecerea la digital, iar veniturile industriei muzicale in ansamblu s-au redus cu 8%, la 140 miliarde de dolari, estimeaza asociatia patronala IFPI, citata de Mediafax.

IFPI a aratat ca raportul pe 2009, dincolo de scaderea de 7% care urmeaza unui declin de 8% in 2008, are concluzii diverse, de la revenirea pe crestere a 13 piete importante si avansul puternic al vanzarilor digitale la pirateria scapata de sub control, care continua sa afecteze sever veniturile companiilor.

Totodata, veniturile industriei muzicale sunt afectate de reorientarea clientilor catre achizitia digitala de albume si melodii, mai ieftina si mai confortabila.

"Industria muzicala globala continua sa lupte in coltul sau, investind in talent si dezvoltand noi modele de business in pofida problemelor de pe o piata incarcata de piraterie.

Companiile de muzica investesc peste cinci miliarde de dolari pe an in dezvoltarea si marketingul artistilor, in licentierea a sute de servicii si in adaptarea canalelor de distributie pentru a servi cererea in continua schimbare a consumatorilor", a declarat presedintele IFPI, John Kennedy, intr-un comunciat al asociatiei.

Scaderea de 7% de anul trecut a fost generata in proportie de 80% de pietele din Statele Unite si Japonia, veniturile industriei muzicale coborand cu doar 3,2% in afara acestor tari.

Vanzarile de muzica pe suport fizic au scazut cu 12,7% la nivel global, in timp ce veniturile din vanzari digitale au crescut cu 9,2%, la 4,3 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#venituri, #industrie, #muzica, #piraterie , #Industria