UBS va vinde una din diviziile sale, pentru 5,6 miliarde franci elvetieni

Luni, 05 Septembrie 2005, ora 11:50
1103 citiri

Grupul financiar elvetian Union Bank of Switzerland (UBS) a anuntat ca isi va vinde divizia SBC Wealth Management catre rivalul elvetian Julius Baer Holding, intr-o tranzactie evaluata la 5,6 miliarde franci elvetieni, informeaza Reuters.

SBC Wealth Management contine trei banci private de talie mica - Ferrier Lullin & Cie, Ehinger & Armand von Ernst & Banco di Lugano si o societate de administrare a fondurilor (GAM).

Julius Baer, una dintre cele mai importante banci de talie mijlocie din Elvetia, a anuntat ca va finanta preluarea SBC Wealth Management prim emiterea de noi actiuni in valoare de 2,45 miliarde franci elvetieni iar UBS va continua sa detina o participatie de 21,5 la suta din actiunile noului grup extins Julius Baer.

Tranzactia va conduce la aparitia unui nou actor important pe piata bancara elvetiana, tara care gazduieste cea mai mare industrie bancara offshore din intreaga lume. Julius Baer va ajunge astfel sa administreze fonduri de aproximativ 270 miliarde franci elvetieni, depasindu-si rivalii Pictet & Cie, cu fonduri de 249 miliarde franci elvetieni, si Lombard Odier Darier Hentsch, cu active de 127 miliarde franci elvetieni la finele lui 2004.

Pentru cei de la UBS, cel mai mare grup bancar elvetian, tranzactia le va aduce un castig de capital de aproximativ 3,5 miliarde franci elvetieni si le va permite sa se concentreze pe activitatile bancare reunite sub brandul UBS.

Banii Nostri