Relansarea pietei asigurarilor de viata, vizibila din 2011

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 00:15
1488 citiri
Relansarea pietei asigurarilor de viata, vizibila din 2011

Decalajul dintre revenirea economiei si cea a industriei de asigurari de viata va fi de cinci-sase luni, iar factorul care va determina relansarea va fi cresterea increderii consumatorilor ca viitorul lor este mai sigur, considera vicepresedintele UNSAR, Cornelia Coman.

"Piata asigurarilor de viata va intra in perioada de recuperare, dupa scaderea inregistrata in 2009, spre sfarsitul acestui an, dar cu efecte vizibile incepand din 2011.

Chiar daca economia Romaniei isi va reveni, pentru piata noastra va mai dura pana ce oamenii isi vor relua comportamentul de dinainte de criza, atat la nivelul consumului, cat si la cel al economisirii.

Decalajul dintre revenirea economiei si cea a industriei de asigurari de viata va fi de cinci-sase luni, iar factorul care va determina relansarea va fi cresterea increderii consumatorilor ca viitorul lor este mai sigur, a declarat, intr-un comunicat transmis de UNSAR, Cornelia Coman.

Presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, considera ca acest an nu va aduce un volum semnificativ de new business.

El afirma ca pana nu se va vedea o schimbare mult mai clara a strategiilor de subscriere, evolutia segmentului auto, care detine o pondere de peste 60% din subscrierile industriei de asigurari, va accentua in continuare deficitele asiguratorilor din activitatea de baza, avand in vedere ca in Romania frecventa daunelor este de cateva ori mai mare decat in alte tari europene, iar controlul daunalitatii se afla inca la un nivel limitat.

"Iar suprapunerea peste aceasta tendinta a celei de scadere a volumului de activitate poate incurca teribil de mult socotelile celor care inca practica subscrierea pe cash-flow. Pentru acestia, este obligatoriu ca 2010 sa fie anul regandirii strategiilor de business", considera Constantinescu.

Pe piata asigurarilor activeaza peste 40 de companii de profil si aproape 500 de brokeri. Piata asigurarilor generale si de viata a totalizat 8,8 miliarde de lei in 2009, in scadere cu 1,1%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relansare, #piata, #asigurari de viata , #Industria