Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Productivitatea muncii in industrie va creste cu peste 5% pe an pana in 2010

Productivitatea muncii in industrie va creste cu peste 5% pe an pana in 2010

Expansiunea productivitatii muncii si a salariilor din Romania ar putea fi mai mare decat in majoritatea tarilor membre UE - 27 in urmatorii doi ani, conform estimarilor Comisie Europene, arata, joi, Raportul de Analiza si Prognoza Anuala 2007, intocmit de Societatea Academica din Romania

Cresterea productivitatii muncii in industrie, pe angajat, este estimata la 5,5% in 2007 si 5,8% pentru 2008, urmand ca avansul sa se accelereze la 6%, respectiv 6,2% pe an in 2009 si 2010 estimeaza expertii SAR.

Datele preliminare pentru 2006 indica o crestere a productivitatii muncii in industrie cu 7,4%. Potrivit SAR, numai in primele noua luni ale anului 2006, cresterea inregistrata a fost de 11%, pe seama dinamismului productivitatii in industria mineritului si din cea extractiva, precum si din sectorul materialelor de constructii, care a avansat cu 26,6%. Aceste sectoare sunt urmate de industria prelucratoare, cu o crestere a productivitatii muncii cu 10,5%, si de cea a energiei electrice si termice, gaz si apa (5,8%).

Dupa aderare vor aparea presiuni puternice de convergenta a salariilor catre nivelul vestic, iar daca cresterea productivitatii muncii pe angajat este depasita de avansul salariilor angajatilor, asa cum prognozeaza Comisia Europeana, rezultatul va afecta direct competitivitatea, mai arata raportul SAR.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 858 ori