Productie industriala mai mare in noiembrie. Vezi cat

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 11:18
1235 citiri
Productie industriala mai mare in noiembrie. Vezi cat

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,2% in noiembrie 2011 comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor transmise marti de Institutul National de Statistica (INS).

Productia industriala a fost sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 14,5%, industria prelucratoare cu 2,0%, iar industria extractiva cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria energetica (+9,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%) si industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 7,3%, respectiv cu 3,6% .

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 0,3%, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,8%). Industria prelucratoare si industria extractiva au scazut cu 0,1%, respectiv cu 2,0%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de uz curent (+1,0%), industria bunurilor de capital (+0,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata si industria energetica (+0,8% fiecare). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 0,6%.

In primele 11 luni din 2011, productia industriala a crescut cu 6,6% in serie ajustata. Cele trei sectoare industriale au avut urmatoarele cresteri: industria prelucratoare (+6,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+6,2%) si industria extractiva (+4,8%).

Pe marile grupe industriale au fost inregistrate urmatoarele cresteri: industria bunurilor intermediare (+11,2%), industria bunurilor de capital (+7,7%), industria energetica (+4,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,0%) si industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie industriala Romania, #productie industriala, #sectoare industriale , #Industria