Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Productie industriala mai mare in noiembrie. Vezi cat

Productie industriala mai mare in noiembrie. Vezi cat


Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,2% in noiembrie 2011 comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor transmise marti de Institutul National de Statistica (INS).

Productia industriala a fost sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 14,5%, industria prelucratoare cu 2,0%, iar industria extractiva cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria energetica (+9,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%) si industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 7,3%, respectiv cu 3,6% .

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 0,3%, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,8%). Industria prelucratoare si industria extractiva au scazut cu 0,1%, respectiv cu 2,0%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de uz curent (+1,0%), industria bunurilor de capital (+0,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata si industria energetica (+0,8% fiecare). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 0,6%.

In primele 11 luni din 2011, productia industriala a crescut cu 6,6% in serie ajustata. Cele trei sectoare industriale au avut urmatoarele cresteri: industria prelucratoare (+6,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+6,2%) si industria extractiva (+4,8%).

Pe marile grupe industriale au fost inregistrate urmatoarele cresteri: industria bunurilor intermediare (+11,2%), industria bunurilor de capital (+7,7%), industria energetica (+4,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,0%) si industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1168 ori