Productia industriala a crescut cu 7,4%

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 10:14
945 citiri
Productia industriala a crescut cu 7,4%

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,4% in august comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor transmise vineri de Institutul National de Statistica (INS), conform NewsIn.

In serie bruta, cresterea a fost de 10,3%.

Industria prelucratoare a crescut cu 7,8% fata de august 2010, industria extractiva cu 6,7%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 4,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de capital (+18,5%), industria bunurilor intermediare (+8,7%), industria energetica (+2,5%). Industria bunurilor de uz curent a ramas la acelasi nivel fata de luna august 2010, iar industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 3,9% .

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut in august fata de luna precedenta cu 1,9%, datorita cresterii inregistrate de toate cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat 6,5%, industria extractiva 2,8%, industria prelucratoare 1,8%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+ 9,0%), industria energetica (+1,4%), industria bunurilor de uz curent (+0,1%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor intermediare au scazut cu 2,9%, respectiv cu 0,6%.

In serie bruta, productia industriala a scazut in august cu 7,1% fata de luna precedenta.

In primele opt luni din acest an, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,5%. Cele trei sectoare industriale au avut urmatoarele cresteri: industria prelucratoare (+8,1%), industria extractiva (+5,5%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,0%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor intermediare (+12,7%), industria bunurilor de capital (+8,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,1%), industria energetica (+4,0%) si industria bunurilor de uz curent (+1,3%).

In serie bruta, cresterea a fost de 7% fata de primele opt luni din 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#industrie, #productie industriala, #piata capital, #energie , #Industria