Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Productia industriala a crescut cu 6,1% in 2011

Productia industriala a crescut cu 6,1% in 2011


Productia industriala, ajustata dupa numarul de zile lucratoare si sezonalitate, a crescut cu 6,1% in 2011 fata de anul precedent, sustinuta de cresterea segmentului de utilitati si de industria prelucratoare, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, in 2011, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 6,3%, iar industria prelucratoare cu 6,2%. Industria extractiva a sporit cu 4,8%.

Pe marile grupe industriale au fost inregistrate cresteri in industria bunurilor intermediare (+10,1%), industria bunurilor de capital (+7,3%), industria energetica (+5,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,6%) si industria bunurilor de uz curent (+0,2%).

In serie bruta, productia industriala a crescut cu 5,6% fata de 2010.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 1,4% in decembrie 2011, sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 7,3%, industria extractiva cu 3,8%, iar industria prelucratoare cu 0,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria energetica (+7,2%), industria bunurilor de capital (+3,2%) si industria bunurilor intermediare (+0,2%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 3,1%, respectiv cu 1,5% .

Productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 2,3%.

Fata de luna precedenta, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a ramas in decembrie la acelasi nivel cu cel din luna precedenta. Industria prelucratoare a scazut cu 0,1%, iar industria extractiva a crescut cu 4,2%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a ramas la nivelul lunii precedente.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria energetica (+3,5%), industria bunurilor de uz curent (+1,0%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,9%). Industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de capital au scazut cu 2,0%, respectiv cu 1,2%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1004 ori