Preturile productiei industriale, avans de 8,1%. Afla care sunt sectoarele "vedeta"

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 10:46
1102 citiri
Preturile productiei industriale, avans de 8,1%. Afla care sunt sectoarele "vedeta"

Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere de 8,1% in septembrie fata de aceeasi luna din 2010 si un avans de 0,9% comparativ cu luna precedenta.

Potrivit datelor INS, pe sectoare de activitate s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+10,9%), in industria prelucratoare (+9,0%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,4%) si in industria extractiva (+3,8%), potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (+11,7%) si industria bunurilor intermediare (+8,3%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+6,7%), industria bunurilor de capital (+3,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,5%).

Fata de luna precedenta, preturile productiei industriale pentru piata interna au crescut cu 0,7% in septembrie, iar preturile productiei industriale pentru piata externa au crescut cu 1,3%.

Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de pret in industria prelucratoare (+1,0%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,4%), in industria extractiva (+0,4%). Preturile produselor la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare s-au situat la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara.

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (+1,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,8%), industria bunurilor intermediare (+0,8%), industria bunurilor de uz curent (+0,5%) si industria bunurilor de capital (+0,5%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret productie industriala, #creseter pret productie industriala , #Industria