PepsiCo International a finalizat achizitia a 2 companii de imbuteliere

Marti, 02 Martie 2010, ora 15:05
1876 citiri

Producatorul american de bauturi racoritoare si produse alimentare PepsiCo International a finalizat achizitia a doua companii de imbuteliere, The Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, investitie care se ridica la valoarea de 7,8 miliarde de dolari, a anuntat marti compania intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Producatorul american de bauturi racoritoare si produse alimentare PepsiCo International a finalizat achizitia a doua companii de imbuteliere, The Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, investitie care se ridica la valoarea de 7,8 miliarde de dolari, a anuntat marti compania.

"Fuziunea celor trei companii importante deschide drumul catre dezvoltarea celui mai flexibil, rapid si eficient sistem de distributie a produselor alimentare, inclusiv bauturi racoritoare din industria de profil la nivel mondial.

Beneficiind de expertiza de grup, pe care noi o numim "The Power of One", avem convingerea ca vom avea o crestere de lunga durata si profitabila in acelasi timp", a declarat presedintele si CEO-ul companiei, Indra Nooyi.

Potrivit companiei, in urma recentei fuziuni, grupul PepsiCo va beneficia de o serie de avantaje, printre care reducerea costurilor, iar 80% din sistemul de productie, distributie si vanzare pentru bauturile racoritoare din America de Nord va fi reunit in cadrul aceluiasi grup, generand operatiuni mai rapide si eficiente pe piata.

De asemenea, in Europa si Mexic, grupul va beneficia in urma fuziunii de o eficientizare a operatiunilor integrate, cu posibilitatea de a implementa programele de punere pe piata a produselor cu mai multa rapiditate si eficienta.

PepsiCo, compania producatoare de bauturi si alimente, are venituri anuale de aproximativ 60 miliarde de dolari si aproape 285.000 de angajati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pepsico, # international, # achizitia, # companii, # imbuteliere , #Industria