Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Min. Economiei: 7 mil euro din privatizarea Cuprumin si ISCIR-CERT

Min. Economiei: 7 mil euro din privatizarea Cuprumin si ISCIR-CERT

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) estimeaza pentru acest an venituri din privatizare de 2,88 miliarde lei, din care 30,1 milioane lei (circa 7 mil. euro) reprezinta suma ce ar putea fi obtinuta din vanzarea pachetelor majoritare la Cuprumin si ISCIR-CERT SA, relateaza NewsIn.

OPSPI, aflat in subordinea Ministerului Economiei, isi bugeteaza pentru 2011 venituri totale de 3,76 miliarde lei, din care 2,88 miliarde lei sunt venituri din privatizare, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli aferent al Oficiului pe anul 2011, publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"La preliminarea acestor venituri s-au avut in vedere incasarea sumei de 2,85 miliarde lei (664 milioane euro la un curs de 4,3 lei/euro) rezultata din vanzarea pachetelor minoritare prin mecanisme ale pietei de capital, precum si a sumei de 30,1 milioane lei (7 milioane euro la un curs de 4,3 lei/euro) rezultata din vanzarea de pachete majoritare de actiuni detinute la SC Cuprumin SA Bucuresti si SC ISCIR - CERT SA", potrivit proiectului.

Alte venituri estimate sunt cele din dividende, de 884 milioane lei, precum si alte venituri de 190.000 lei.

La preliminarea acestor venituri s-au avut in vedere veniturile obtinute din vanzarea caietelor de sarcini, a dosarelor de prezentare, taxe de participare la licitatii, inclusiv diferentele de curs valutar favorabile si nefavorabile, in suma de 90.000 lei, dar si veniturile constand in dobanzi la disponibilitatile din contul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, in suma de 100.000 lei.

Totodata, OPSPI estimeaza pentru acest an cheltuieli totale in suma de 3,73 miliarde lei.

Altfel, disponibilul in lei aferent activitatii de privatizare existent in conturile Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii la finele anului 2011, in suma de 43,35 milioane lei, este compus din disponibilul la inceputul anului 2010 (in valoare de 1 miliard lei), din disponibilul ramas de restituit de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2009, aprobata cu modificari prin Legea nr. 234/2009 in suma de 7,59 milioane lei si disponibilul constituit in cursul anului 2011 in suma de 36,25 milioane lei, din totalul acestora scazandu-se garantia de participare la licitatie pentru Societatea Comerciala Uzina Termoelectrica Midia SA Navodari in valoare de 1,5 milioane lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1786 ori