Marile grupuri de intreprinderi din Romania, controlate din Italia si Germania

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 11:16
1935 citiri
Marile grupuri de intreprinderi din Romania, controlate din Italia si Germania

Majoritatea grupurilor de intreprinderi trunchiate din Romania, la nivelul anului 2007, erau controlate de companii din Italia, Germania si Turcia, cel mai mare procent de astfel de grupuri fiind identificate in industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS)

Potrivit INS, grupurile de intreprinderi trunchiate reprezinta intreprinderile unui grup multinational rezidente in aceeasi tara, relateaza Mediafax.

In 2007 au fost identificate 3.914 de grupuri rezidente si 12.219 de grupuri de intreprinderi multinationale, din care 43 controlate din interior, iar 12.176 controlate din strainatate.

Majoritatea grupurilor de intreprinderi rezidente sunt constituite din doua sau trei unitati.

"Rezultatele anului 2007 indica faptul ca pe primul loc se afla grupurile de intreprinderi trunchiate controlate de capete de grup situate in Italia (20%), pe locul doi sunt cele controlate din Germania (11%), in timp ce 7% din grupurile de intreprinderi trunchiate sunt controlate din Turcia.

Olanda si Cipru detin fiecare cate 6% din controlul grupurilor de intreprinderi trunchiate pe teritorul Romaniei", se arata intr-un comunicat al INS. 

#companii, #industrie, #intreprinderi, #multinationale , #Industria