Managerii anticipeaza o relativa stabilitate in industrie, comert si servicii, pana in februarie 2020

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 10:47
1951 citiri
Managerii anticipeaza o relativa stabilitate in industrie, comert si servicii, pana in februarie 2020
Foto: Pixabay

Activitatea derulata in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii va inregistra o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni, in timp ce preturile vor creste in industria prelucratoare si constructii, conform tendintelor pe care managerii romani le anticipeaza pentru perioada decembrie 2019 - februarie 2020, potrivit anchetei de conjunctura publicata de Institutul National de Statistica (INS).

In cadrul anchetei de conjunctura din luna decembrie 2019, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -5%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimeaza crestere (sold conjunctural +18%).

Referitor la numarul de salariati, se estimeaza o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Potrivit estimarilor din luna decembrie 2019, in activitatea de constructii se va inregistra, in urmatoarele trei luni, o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -32%). Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -15%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o crestere moderata a acestora (sold conjunctural +9%).

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o relativa stabilitate (sold conjunctural -2%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +14%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimarilor din luna decembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

In sectorul de servicii se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +5%)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manageri stabilitate industrie, #previziuni industrie 2020 , #Industria