Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai multe comenzi noi in industrie in luna iulie

Mai multe comenzi noi in industrie in luna iulie

Comenzile noi din industrie au avansat in iulie cu 24,7% fata de luna similara din 2009, insa au scazut cu 13,3% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Ritmul de crestere a comenzilor industriale noi din luna iulie a fost mai putin pronuntat decat in luna anterioara, cand comenzile au sporit cu 34,6% fata de cele din iunie 2009.

In ianuarie, comenzile industriale noi revenisera pe crestere, cu un avans de 16,3%, dupa 13 luni consecutive de scadere.


Ultima luna de crestere fata de luna similara din anul precedent fusese noiembrie 2008, cand comenzile noi din industrie avansasera cu 2,7% fata de luna similara din 2007.


Comenzile noi din industria bunurilor de capital au crescut cel mai mult in iulie, cu 32,1%, urmate de cele din industria bunurilor intermediare, cu 24,5%, si de comenzile noi din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 23,7%.


Si comenzile noi din sectorul bunurilor de uz curent au sporit, dar numai cu 2,8%.

Fata de iunie, comenzile noi din industrie au scazut cu 13,3% in a saptea luna din 2010, ca urmare a scaderii cu 20,7% a comenzilor din industria bunurilor de capital, a reducerii cu 6,7% a celor din industria bunurilor intermediare si a diminuarii cu 3,3% a comenzilor din industria bunurilor de uz curent.


Pe de alta parte, industria bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 6,1%.


In primele sapte luni, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 24% comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (30,6%), industria bunurilor de capital (26,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (18,7%), care au reusit sa compenseze declinul comenzilor din industria bunurilor de uz curent, de 0,2%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 926 ori
Citeste mai multe desprecomenzi industrie