Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daewoo Mangalia a preluat Santierul Naval

Daewoo Mangalia a preluat Santierul Naval
SC Daewoo Mangalia a adjudecat toate actiunile Santierului Naval Mangalia, in urma licitatiei desfasurata marti la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Daewoo Mangalia a fost singurul ofertant si a acordat pentru SC Santierul Naval Mangalia SA un pret de 13,19 milioane RON. In zilele urmatoare, Comisia de licitatie va finaliza clauzele Contractului de vanzare-cumparare de actiuni cu SC Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A

Prin criteriile de precalificare impuse, ofertantul si-a asumat unele obligatii, printre care un program de investitii pentru modernizare si dezvoltare de minim 3,5 milioane euro pe o perioada de maxim trei ani, din care 2,5 milioane euro in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, un program de investitii de minim 500.000 euro pentru realizarea masurilor cuprinse in programul de conformare, anexa la avizul de mediu pentru privatizare, asigurarea unui aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, in suma de minim 500.000 euro, care nu va fi inclus in volumul de investitii angajat si care va fi varsat in contul curent bancar al SC Santierul Naval Mangalia SA in termen de trei luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Capitalul de lucru poate fi utilizat pentru plata materiilor prime, materialelor necesare productiei societatii, precum si pentru plata datoriilor societatii catre creditori.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 747 ori